Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás perec recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga

A díszítéshez:
1 tojássárga,
1 evőkanál tejszín.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos pereckék » Édes perecek » Perec. » Csokis-mandulás habcsók
» Lekváros-mandulás süti » Fahéjas perecek » Edit sajtos perece » Citromos mandulás hal
» Perecem » Sósperec » Cukkinis-mandulás pite » Mandulás szilvatorta
» Zabpelyhes-mandulás cookie » Mandulás fokhagymaleves » Mandulás mézeskocka » Főtt perec


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.