| Perec, ami hetekig eláll receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt--bármilyen) 25 dkg ráma csipet só (a sajt sósságától függ) 2 egész tojás 2dl tejföl 1 tasak szalakáli Elkészítés: Mindent egy nagy tálba teszünk, összegyúrjuk, 1órát pihentetjük. Kinyújtjuk. Perec szaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőbe teszzük. Kb 175fokra Tanácsok: Nem kell ki vajazni a gáztepsit, mert nem tapad le a tészta, mivel tartalmaz elég zsiradékot. Ha megsült tálba helyezem, kihűlés után nejlont húzok rá h ne száradjon meg. Nagyon sokáig elmarad, akár előre is elkészíthető ez a vendégváró perec. Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!! A receptet beküldte: Cs.Anita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |