| Mogyorós -csokis perec receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 5 dkg őrölt mogyoró 12 dkg vaj, vagy Rama 5 dkg sertészsír 15 dkg porcukor 2 tojássárgája 2 evőkanál juharszirup A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 2 evőkanál tej vagy tejszín Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az őrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |