| Csokis perec receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg liszt 36 dkg margarin 20 dkg darált dió 20 dkg porcukor 15 dkg kakaópor só 2 cs. vaníliás cukor. Bevonathoz: 2 nagy tábla tortabevonó csokoládé kis tej, olaj Elkészítés: A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kivéve négy cipóra osztjuk, gyorsan átdolgozzuk, rudat formálunk belőle. Ezeket ujjnyi vastagra felszeljük, a kapott darabokból kifliket formálunk és sütőlemezre tesszük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 5-6 perc alatt megsütjük. (vigyázni kell rá, mert a sütési idő a vége fele csökken!). Hagyjuk kicsit hűlni, aztán a készre sütött, rácsra tett kifliket a felmelegített csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük és a végén díszítő cukorral, darált dióval, mogyoróval, mandulával megszórjuk. Tanácsok: Mutatós, finom és eláll! A tészta elkészíthető és utána hűtőben nagyon sokáig eláll, ha fóliába teszed. Ez dupla adag, elég sok lesz belőle, s lehet, hogy a húsimádó párod is szeretni fogja, mert van egy enyhe kesernyés íze a sok kakaó miatt. A gyerekek meg alig tudják abbahagyni az evését! A nagy, férfikorú gyerekeim a mai napig megkövetelik, hogy ez pedig karácsonykor legyen. Más nem is kell! Egyébként még annó a 70-es években a bécsi tévében volt egy ilyen sütő-főző műsor, ott láttam. Holnap megadom a következőt is, azt is onnan vettem. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: pöttike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |