| Egyszerű sós perec receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1kg liszt só (ízlés szerint, kb. 2 ek.) 12 dkg zsír 1 teáskanál cukor fél liter langyos tej 1 cs. élesztő (5dkg) (1 tojás a kenéshez, de ez el is maradhat) A mázhoz: 1 ek. sót és 1,5-2 ek.lisztet, annyi vízzel keverj el, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj! Elkészítés: Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtasd föl az élesztőt. A lisztet keverd el a sóval, morzsold el benne a zsírt, add hozzá az élesztős tejet, majd a többi langyos tejet is. Jól gyúrd össze a hozzávalókat, pihentesd 10 percig, majd sodord ceruzavastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), Ezután hajtogasd perec formává a rudakat. Zsírozott tepsibe fektesd a pereceket,(megkenheted tojással, de nem muszáj), süsd kb.200 fokon. Félidőben locsold meg a sós mázzal, majd szép pirosan vedd ki őket a sütőből. Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |