Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű sós perec recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1kg liszt
só (ízlés szerint, kb. 2 ek.)
12 dkg zsír
1 teáskanál cukor
fél liter langyos tej
1 cs. élesztő (5dkg)
(1 tojás a kenéshez, de ez el is maradhat)

A mázhoz:

1 ek. sót és 1,5-2 ek.lisztet, annyi vízzel keverj el, hogy palacsintasűrűségű tésztát kapj!

Elkészítés:
Kb. 1 dl langyos, cukros tejben futtasd föl az élesztőt. A lisztet keverd el a sóval, morzsold el benne a zsírt, add hozzá az élesztős
tejet, majd a többi langyos tejet is. Jól gyúrd össze a hozzávalókat, pihentesd 10 percig, majd sodord ceruzavastagságú rudakká (kb. 20 cm hosszúak legyenek), Ezután hajtogasd perec formává a rudakat. Zsírozott tepsibe fektesd a pereceket,(megkenheted tojással, de nem muszáj), süsd kb.200 fokon. Félidőben locsold meg a sós mázzal, majd szép pirosan vedd ki őket a sütőből.
Egyszerű, olcsó, sokáig elálló, finom sós süti. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládétorta egyszerűen » Halászlé egyszerüen » Legegyszerűbb csokikrém » Rakott karfiol egyszerűen
» Kiszúrós perec » Csöröge fánk egyszerűen » Sült karfiol egyszerűen » Egyszerű málnatorta
» Bögrés süti egyszerűen » Egyszerű rakott zöldség » Omlós kis perecek » Sajtos rudak (egyszerű)
» Egyszerű sütőtök leves » Egyszerű tonhalas sushi » Diós-bögrés-egyszerű » Csokis perec


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.