| Perecem receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg sima liszt 1 kg rétes liszt 6 kis pohár tejföl /vagy ennek megfelelően nagy tejföl/ 10 dkg élesztő 1/2 kg zsír 1/2 cs. margarin 2,5 evőkanál só Elkészítés: A sót kevés tejfölben föloldani, az élesztőt szintén tejfölben kikavarni. Az összes hozzávalóból tésztát gyúrok, ha esetleg nem áll össze, még teszek hozzá tejfölt vagy pici tejet. Vékonyra kinyújtom, perec formával kiszaggatom. Sütés előtt felvert egész tojással megkenem a perecek tetejét. A kieső darabkákat nem szoktam újra gyúrni, így sütöm kis mini-pogácsáknak. Igazán finom, ropogós csak akkor lesz, ha zsírral készül! Tanácsok: Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 30. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |