| Kínai kelsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kínai kel, 1 narancs, 2 banán, 10 dkg apróra vágott mogyoró v. dió, 10 dkg ementáli sajt, 4 ek. tejföl, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, egy kevés ecet, só, fehérbors, Elkészítés: A kínai kelt megtisztítjuk, megmossuk, s egy centi széles csíkokra vágjuk. A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér belső héját is eltávolítjuk, tehát csak a tiszta gyümölcshús maradjon meg. A narancsot tetszés szerinti méretű kockákra vágjuk. A sajtot szintén tetszés szerinti szeletekre vágjuk. Egy citrom levét a szétnyomkodott fokhagymával, az ecettel, sóval és borssal jól összekeverjük. A salátalébe beletesszük a saláta hozzávalóit, és jól összekeverjük. Egy órán át hűtőszekrényben érleljük. Ezután csinos üvegtálba rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: Frissítő, élénkítő, vitaminokban gazdag saláta! A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |