Tutireceptek.hu fejléc

Kímélő vasi pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1/2 kg pukykamell kisujjnyi vastagra felszeletelve,
3 dl Alpro natur szójatej,
2 gerezd fokhagyma,
2 kk őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál búzacsíra-olaj,
só,
5-8 dg szezámmag.

Elkészítés:
A szójatejben elkeverjük a finomra darabolt/átnyomott fokhagymát, sót, hozzáadjuk az olajjal elkevert pirospaprikát és a levet jól elkeverjük (használhatunk botmixert, nagyon praktikus). Beleöntjük egy megfelelő méretű, jól zárható műanyag dobozba.
A pulykamell szeleteket belehelyezzük a páclébe úgy, hogy az jól ellepje. Az edényt lezárjuk és a hűtőbe tesszük. Le is lehet fagyasztani így konyhakész állapotban, kitűnő vendégváró.
Ha ki akarjuk sütni, előtte legalább fél napot hagyjuk a hűtőben állni.
A sütéshez a serpenyőbe kb 1/2 ujjnyi olajat forrósítunk.
A pulykamell szeleteket a pácléből kiszedve, kicsit leitatva szezámmagba forgatjuk és kisütjük.
A maradék levet, magot egy kk liszttel és 1 tojással, pici szódabikatbónával, esetleg zöldfűszerekkel jól elkeverjük és a hús után kisütjük.
Mexikói vegyes körettel vagy hagyományos köretekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 339 kcal
Szénhidráttartalom: 3 gramm
Zsírtartalom: 19 gramm

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági töltött pecsenye » Kuruc pecsenye » Besztercei libapecsenye » Göcseji sertéspecsenye
» Harcsa pecsenye » Ors-féle cigánypecsenye » Lubi pecsenye » Krumplipecsenye 2
» Fűszeres aprópecsenye » Mézes libapecsenye » Vadászpecsenye » Vasipecsenye
» Pénztárcakímélő tiramisu » Bassói aprópecsenye » Almás pecsenye » Gyalogpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.