Tutireceptek.hu fejléc

Ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál ketchup
6 evőkanál olaj
25 dkg rizs
2 kisebb szál sárgarépa
12 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Az előkészített csirkecombokat sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd bekenjük kethcuppal, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Eközben a körethez 3 evőkanál olajon kicsit megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel, és beleszórjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, zöldborsót és az aprított petrezselymet.
Végül sózzuk, megkeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva lassú tűzön megpároljuk.
Tálaláskor a sült csirkecombot a zöldséges rizzsel körítjük, és friss petrezselyemmel díszítjük.


A receptet beküldte: neni1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombagulyás » Párolt rizs zöldségekkel » Zöldséges tokány » Rakott kel gombás rizzsel
» Húsos-zöldséges tarhonya » Zöldséges omlett » Zöldséges hal » Francia zöldséges lecsó
» Zöldséges rántotta » Zöldséges Puding » Zöldséges gombapástétom » Zöldséges Ragu sógornőmtől
» Sonkás-zöldséges rizsestál » Zöldséges őzragu » Zöldséges tofu » Banános csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.