| Ketchupos sült csirkecombok, zöldséges párolt rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb só frissen őrölt bors 4 gerezd fokhagyma 4 evőkanál ketchup 6 evőkanál olaj 25 dkg rizs 2 kisebb szál sárgarépa 12 dkg zöldborsó 1 csokor petrezselyem Elkészítés: Az előkészített csirkecombokat sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd bekenjük kethcuppal, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Eközben a körethez 3 evőkanál olajon kicsit megfuttatjuk a rizst, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel, és beleszórjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, zöldborsót és az aprított petrezselymet. Végül sózzuk, megkeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva lassú tűzön megpároljuk. Tálaláskor a sült csirkecombot a zöldséges rizzsel körítjük, és friss petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: neni1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |