| Zöldséges Puding receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3-4 meghámozott és lereszelt burgonya 1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva 1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva 1 db édes paprika vékony csíkokra vágva 1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is) 2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva ½ dl világos szójaszósz ½ dl olaj 2 tojás kb. 15dkg liszt só és bors ízlés szerint Elkészítés: 1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál. 2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra. 3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható. Tanácsok: Tipp: Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |