| Tökbél levesem receptLevesek Hozzávalók: 1 db főzőtök kikapart belseje /magokkal együtt/ 1 liter víz 1 púpozott evőkanál tejföl 1 csapott evőkanál liszt só, bors, néhány szem egész köménymag főtt tojás Elkészítés: A főzőtök kikapart belét kb. 1 liter vízben feltettem főzni, sóval, őrölt borssal, egész köménnyel ízesítettem. Fél órányi főzés után leszűrtem, közben 1 púpozott evőkanálnyi tejfölt simára kevertem 1 csapott evőkanálnyi liszttel, majd szedtem rá a leszűrt léből, ezt is simára elkevertem. Végül visszaöntöttem a tejfölös habarást a lébe, pár percig még forraltam. Tálaláskor kockákra vágott főtt tojást adtam hozzá és kaporral szórtam meg a levest. Tanácsok: Jól kiegészítené még a levest néhány szem pirított tökmag, de nekem most nem volt itthon. Fotó megtekinthető a naplóm 662. bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |