| Almás kenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12,5 dkg vaj 6 dkg cukor 2 tojás 1 tojásfehérje 15 dkg liszt csipet sütőpor 1 tk mézeskalács fűszerkeverék 25 dkg reszelt alma 10 dkg mazsola 15 dkg durvára vágott dió csokiöntet a forma kikenéséhez: liszt, vaj Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézes fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük. Kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ne felejtsük el a tűpróbát, hogy a közepe is átsült-e! Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és csokiöntettel díszítjük. Tanácsok: Kísértetiesen hasonlít Franciska cukkinis süti receptjére, azt is felteszem majd :) Ugyan a receptbe nem írták bele, de a durvára vágott dió a csokiöntet tetejére megy. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |