| Savanykás krumplileves receptLevesek Hozzávalók: Savanykás krumplileves Hozzávalók 4 személyre: # 50 dkg újburgonya # 1 csokor újhagyma # 1 csokor petrezselyem # 1 teáskanál őrölt kömény # 2 evőkanál vaj # 2 evőkanál ételízesítő # 1 húsleveskocka # 1 szikkadt zsemle # 2 dl tejföl # 2 tojássárgája Elkészítés: Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk. Elkészítés: A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Tanácsok: Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag: 270 kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |