Tutireceptek.hu fejléc

Savanykás krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Savanykás krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:
# 50 dkg újburgonya
# 1 csokor újhagyma
# 1 csokor petrezselyem
# 1 teáskanál őrölt kömény
# 2 evőkanál vaj
# 2 evőkanál ételízesítő
# 1 húsleveskocka
# 1 szikkadt zsemle
# 2 dl tejföl
# 2 tojássárgája

Elkészítés:
Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk.

Elkészítés: A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Tanácsok:
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 270 kcal


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú krumplileves » Vargányás krumplileves » Póréhagymás krumplileves » Frank krumplileves
» Finom gyors krumplileves » Csülkös krumplileves » Bográcsos krumplileves » Karfiolos krumplileves
» Kolumbiai krumplileves » Kolbászos krumplileves » Kelkáposztás krumplileves » Tárkonyos krumplileves
» Fokhagymás krumplileves » Édes-savanykás hús » Erdélyi krumplileves » Zöldséges krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.