| Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg főtt, füstölt tarja, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg árpagyöngy, 1 fej kelkáposzta, őrölt bors, só, 2 evőkanál finomliszt, 3 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika. Elkészítés: A tarját és a karikára vágott hagymát kb. másfél liter vízben felteszem főni. Egy villával vagy hústűvel időnként ellenőrzöm, hogy puhult-e. Amíg fő, megtisztítom, és hosszanti csíkokra vágom a kelkáposztát, az árpagyöngyöt pedig átmosom. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem a kelkáposztát, az árpagyöngyöt és a szétzúzott fokhagymát. Ha a tarja megpuhult – ez kb. harminc perc –, kiveszem, és kockára vágom. Lisztből, zsírból és paprikából rántást készítek, ezzel sűrítem be a levest, majd beleteszem a tarjadarabokat, fűszerezem sóval, borssal, és még egyszer forralok rajta. Forrón, fehér kenyérrel tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |