| Tojásleves laktatóbban receptLevesek Hozzávalók: Olaj Liszt Foghagyma Babérlevél Só Ételízesítő Pirospaprika Víz Tojás Búzadara Ecet Elkészítés: Sűrű, barna rántást készítek.Utolsó pillanatban beleteszek 2 egész babérlevelet, foghagymát vékony karikára vágva. Tűzről levéve pirospaprika, ételízesítő bele. Felengedem 2 liter vízzel, 10 percig forralom. Két tojást jól elkeverek egy tálkába, beleteszek 4-6 evőkanál búzadarát, pici sót, elkavarom. Gyors kavarás mellett lassan csurgatom a fövő levesbe, kettőt rottyan, elzárom a gázt, és 2 evőkanál ecettel egyet kavarok rajta. Forrón, kenyérrel fogyasztható. Tanácsok: Kifut, ha felengedés után nem figyelem, mint a tejet, Meg ha az ecetet még fövés közbe teszem bele. Aki savanykásan szereti, még tehet ecetet a tányérba is. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |