| Kelkáposztaágyon sült csirkecomb zöldségekkel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3 db egész csirkecomb vagy 6 db felső-/alsócomb 1 kisebb fej kelkáposzta 4 szál sárgarépa 1 nagyobb pasztinák 1 paradicsom 1 piros paprika 2 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma majoranna, szerecsendió só, bors Elkészítés: A csirkecombokat befűszerezzük (érdemes előző este megtenni), majd félretesszük a hűtőbe, hogy a hús átvegye az ízeket. Előkészítjük a zöldségeket: a kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a vastagabb részeit, megmossuk, lecsepegtetjük. A gyökérzöldeket ujjnyi darabokra, a paradicsomot cikkekre, a paprikát is hasonló méretű szeletekre vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát is megtisztítjuk. Egy hőálló tálat kibélelünk kelkáposztalevelekkel, rátesszük a csirkecombokat. Erre kerülnek elosztva a zöldségek, amiket sózunk, borsozunk. 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, kissé meg is pirítjuk, hogy a csirke bőre ropogós legyen, és a zöldségek is kapjanak egy kis színt. Tanácsok: Aki szereti, megszórhatja egy kis füstölt sajttal is. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |