| Hagymás rántott csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 3 fej vöröshagyma 1 cs.petrezselyemzöld olaj 1 ek.citromlé liszt-tojás-zsemlemorzsa só,bors Elkészítés: A vöröshagymákat megtisztítom, egyet lereszelek, a másik kettőt karikákra vágom.A reszelt hagymát összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, 3 ek. olajjal,acitromlével, borssal és sóval.Ezzel a keverékkel bekenem a forgójuknál kettévágott és lebőrözött combokat. Legalább két órára (az sem baj, ha egy éjszakára) hűtőbe teszemjól letakarva. Pácolás után a húst a szokásos módon panírozva forró olajban kisütöm. A hús után lisztbe mártom a hagymakarikákat, és azokat is szép pirosra sütöm. Rászórom a rántottcsirke tetejére, és krumplipürével, idénysalátával tálalom. Tanácsok: Akár pikknikkre is készíthető, hidegen majonézzel kínálva is finom. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |