| Kelkáposzta rolád receptHúsételek Hozzávalók: 1 zsemle 50 dkg darált hús 1 evőkanál mustár 2 tojás, 1 vöröshagyma fokhagyma, só, őrölt bors,majoranna 3 dl húsleves (lehet kockából is) 1 kis fej kelkáposzta 15-20 dkg mozarella sajt(vagy amilyet szeretünk és van otthon) 4 db lapkasajt 1 paprika, olaj a mársáthoz: 3 dl tejszín, bors, 1 evőkanál ételsűrítő(vagy liszt süritéshezz) só, Elkészítés: A kelkáposzta leveleit óvatosan leszedjük, egy kiscsit előfőzzük és egy konyharuhára terítjük téglalap alakban. A húst összekeverjük a beáztatott zsemlével, a fűszerekkel, a vöröshagymával, a tojással a mustárral. A húsmasszát rákenjük a kellevelekre és arra tesszük, a kockára vágott sajtot és a paprikát. Feltekerjük, ha kell pár helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsire tesszük az olajra és egy picit körbe pirítjuk. Aláöntjük a húslevest és előmelegített sütőbe toljuk, kb 50 percig sütjük lefedve. Amikor kész kivesszük és a visszamaradt levet tejszínnel felöntjük, őrölt borssal ízesítjük és beleszórjuk az ételsűrítőt, beforraljuk. A roládot felszeleteljük és a mártással leöntve, rizzsel/sült krumplival tálaljuk. Tanácsok: És nagyon finom !! Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: cicaanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |