| Pulykamellrolád receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg piros húsú paprika, 4 szelet, egyenként 20 g-os bacon, 4 szelet, egyenként 40 g-os csalános (vagy más zöldfűszeres) sajt, 8 vékony szelet filézett pulykamell, bors, 30 g főzővaj, 1 fej hagyma, 125 ml húsleves (kockából), 125 ml fehérbor, só. Elkészítés: A paprikát megmossuk, négybe vágjuk. 4 negyedet vékony csíkokra, a többit apró kockákra metéljük. A szalonnaszeleteket és a sajtot félbevágjuk. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és meghintjük borssal. Egy-egy darab sajtot, szalonnát és paprikát teszünk rá, majd felcsavarjuk, és megtűzzük fogpiszkálóval. A főzővajon megsütjük, aztán kiszedjük. A kockákra vágott hagymát megpároljuk a pecsenyezsírban. Hozzáadjuk a kockára metélt paprikát, a hústekercset és a levest. Fedő alatt 5 percig pároljuk. A húst kiszedjük, a lét átszűrjük, hozzáöntjük a bort, 2 percig forraljuk, majd fűszerezzük. A húst a mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizzsel nagyon finom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |