| Eperkrémes piskótarolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 8 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 9 dkg liszt 10 dkg eper 5 dkg eperlekvár 2,5 dl tejföl 10 dkg porcukor 10 g zselatin Elkészítés: Meleg vízfürdőben a tojásokat a cukorral 5 percig keverjük, majd kivesszük, és 8-10 perc alatt sűrű krémmé verjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és óvatosan beleszitáljuk a lisztet. A masszát kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, kb 8 percig sütjük. Ezután egy lisztezett konyharuhára borítjuk, és rövid ideig hűlni hagyjuk. Az epret aprítjuk, majd összekeverjük a lekvárral, tejföllel és porcukorral. Az oldott zselatint a keverékbe vegyítjük. A krémet a kihűlt lapra kenjük. Ha a krém dermedni kezd, a lapot a ruha segítségével feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: tűzijáték Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |