Tutireceptek.hu fejléc

Kebab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg darált bárány
1 tojás
5 db szép paradicsom
2 db közepes padlizsán
1 ek olívaolaj a jénai aljára
3-5 kanál étolaj a padlizsán kisütéséhez
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
pici bors, só
fodormenta, petrezselyem
1-2 kanál sűrített paradicsom, delikát, vagy ízlés szerint só

Elkészítés:
A darálthúst összedolgozzuk a tojással és a fűszerekkel.
A padlizsánt felszeleteljük, mindkét oldalát besózzuk és állni hagyjuk amíg levet nem ereszt, aztán teflon edényben mindkét oldalát megpirítjuk kevés olajon. A padlizsán magába szívja az olajat, ezért kell a teflon és csak pici olajat kell alá tenni, és pótolgatni kell.
A paradicsomokat vékony karikára vágjuk.
A jánai aljára tesszük az olíva olajat (lehet helyette napraforgó olaj, margarin, vaj vagy gee is)
Az ízesített darálhúst belenyomkodjuk a jénai aljára, utána rétegezzük a sült padlizsánt ( a héját le lehet szedni, de ha sietek rajta hagyom, úgy is jó)A tetejére megy a paradicsom.
Végül a sűrített paradicsomot elkeverem 1-2 kanál vízzel mentával, sóval, delikáttal és egyenletesen a paradicsomra öntöm.
Fedő nélkül sütöm 180 fokon 30-40 percig.
Jázmin rizst adok hozzá.

Tanácsok:
Nagyon gyorsan el lehet készíteni, csak egészen részletesen írtam.
Nagyon finom és nem megterhelő a gyomor számára.
Ez 3 személy részére bőséges adag.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 350 kcal

A receptet beküldte: rozsa3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Adana Kebab ( török étel) » Bárány és gyümölcs kebab » Orman Kebab ( török étel) » Emeletes kebab szendvics
» Zöldséges rakott tészta » Új Nokedlis lecsó » Csirkemelles palacsinta » Kapros túrós krumplisült
» Zelleres burgonyapüré » Sztrapacska2 » Tepsis pecsenye » Csirkecomb ananászraguval
» Különleges rakott burgonya » Falusi csirke birsalmával » Török rizs (vegan) » Burgonyás-kolbászos omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.