| Kebab receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg darált bárány 1 tojás 5 db szép paradicsom 2 db közepes padlizsán 1 ek olívaolaj a jénai aljára 3-5 kanál étolaj a padlizsán kisütéséhez 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve pici bors, só fodormenta, petrezselyem 1-2 kanál sűrített paradicsom, delikát, vagy ízlés szerint só Elkészítés: A darálthúst összedolgozzuk a tojással és a fűszerekkel. A padlizsánt felszeleteljük, mindkét oldalát besózzuk és állni hagyjuk amíg levet nem ereszt, aztán teflon edényben mindkét oldalát megpirítjuk kevés olajon. A padlizsán magába szívja az olajat, ezért kell a teflon és csak pici olajat kell alá tenni, és pótolgatni kell. A paradicsomokat vékony karikára vágjuk. A jánai aljára tesszük az olíva olajat (lehet helyette napraforgó olaj, margarin, vaj vagy gee is) Az ízesített darálhúst belenyomkodjuk a jénai aljára, utána rétegezzük a sült padlizsánt ( a héját le lehet szedni, de ha sietek rajta hagyom, úgy is jó)A tetejére megy a paradicsom. Végül a sűrített paradicsomot elkeverem 1-2 kanál vízzel mentával, sóval, delikáttal és egyenletesen a paradicsomra öntöm. Fedő nélkül sütöm 180 fokon 30-40 percig. Jázmin rizst adok hozzá. Tanácsok: Nagyon gyorsan el lehet készíteni, csak egészen részletesen írtam. Nagyon finom és nem megterhelő a gyomor számára. Ez 3 személy részére bőséges adag. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 350 kcal A receptet beküldte: rozsa3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |