| Török rizs (vegan) receptEgytálételek Hozzávalók: 300 g (1.5 csésze) bulgur 1 fej vöröshagyma 1 db zöldpaprika 2 db paradicsom 2 ek. olívaolaj 2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom 540 ml (2.25 csésze) zöldségalaplé vagy víz 0.5 tk. só 1 csipet bors Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, zöldpaprikát, és a paradicsomot. (A paradicsom héját le lehet húzni, ha valakit zavar az ételben.) Olajon kezdjük el pirítani a hagymát, kis idő múlva adjuk hozzá a zöldpaprikát, ezután a paradicsomot, és végül a passzírozott paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot. Alaposan összeforgatjuk, majd hozzátesszük a bulgurt, és pár percig pirítjuk az egészet. Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, fedőt teszünk rá, és nagyon lassan főzzük 10 percig. Ha elkészült, érdemes még 10 percet pihentetni. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |