| Orman Kebab ( török étel) receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg zsírosabb birkahús 4 nagy burgonya 3db sárgarépa 5 ek. Margarin 25 dkg hagyma (hát hogy ez miért dekában az passz) ½ csésze zöldborsó 1 ek. Kakukkfű 2-2,5 pohár víz Só Elkészítés: A húst nagy kockákra vágjuk , a megtisztított hagymát is nagy karikákra. A krumplikat megpucoljuk ,majd 8 darabra vágjuk, a sárgarépákat kétujjnyi darabokra vágjuk. Egy fazékban a margarinon megpiritjuk a húst ,majd kb fél órát főzzük, időnként megkeverve. Ezután megsózzuk és felöntjük langyos vízzel, majd fedő alatt háromnegyed órán át főzzük. Amikor a hús megpuhul hozzáadjuk a burgonyát , sátgarépát és a borsót és ezekkel együtt főzzük tovább míg azok is megfőnek, ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet , és még párszor megkeverjük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Hatice Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |