| Csirkecomb ananászraguval receptEgytálételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 6 karika ananászbefőtt, 1 dl ananászbefőttlé, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 húsos paradicsompaprika, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág és őrölt fehér bors, ízlés szerint só. Elkészítés: A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom. Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben vagy gázsütőben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom. Közben elkészítem az ananászragut. A kis kockákra vágott ananászbefőttet, a megmosott, kicsumázott és ugyancsak kockákra vágott paradicsompaprikát a vajon lepirítom, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítem, majd aláöntöm a tejszínt és az ananászlét. Sűrűre forralom és meghintem a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítem a citromlével (kellemesen savanykás legyen). Tálaláskor a sült csirkecombokat a meleg tálra teszem, és köré-öntöm az ananászos ragut. Mandulás burgonyafánk vagy ropogósra sütött burgonya illik mellé. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |