| Karottás vagdalt sült céklával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg darált hús 1 nagy fej hagyma 1 kisebb salátacukkini 2 sárgarépa 2 ek. zsír (liba- vagy kókusz), 2 tojás, 1 kk. mustár só, bors, pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény pár szál friss koriander 1 csokor petrezselyem 4-6 kisebb cékla Elkészítés: Az apróra vágott hagymát megpirítjuk 1 ek. forró zsíron, amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott cukkinit és az egyik sárgarépát lereszelve. Fűszerezzük (só, bors, pirospaprika), rövid ideig együtt pároljuk, majd hagyjuk hűlni. A másik sárgarépát megtisztítjuk és egészben hagyjuk. A párolt cukkinis, répás hagymát, 2 nyers tojást, a felaprított petrezselymet, koriandert, a fűszereket és a mustárt összekeverjük a hússal. A fűszeres darálthús egy részét a sütőpapírral bélelt tepsibe téglalap alakúra lapogatjuk, hosszában ráfektetjük a megtisztított nyers sárgarépát. Beborítjuk a darálthús másik felével és formázzuk. A tetejét megkenjük a maradék zsírral, és 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük. (A sütési idő első felében fóliával letakarva.) A céklákat megmossuk, héjastul a fasírt alatt lévő rácsra vagy tepsire rakjuk. Amíg sül a fasírt, a cékla is puha és zamatos lesz. A fasírtot melegen vagy hidegen, szeletekre vágva tálaljuk. A héjában sült céklát meghámozzuk, szeletekre vagy hasábokra vágva köretként tálaljuk. Tanácsok: A cékla helyett adhatunk mellé párolt zöldséget, friss salátát, de lehet főzelékre feltét is. Tehetjük két szelet paleo kenyér közé is. Ha nincs friss koriander, elhagyható. Lehet különféle húsokból is készíteni (2/3 rész sertés, 1/3 rész marha, esetleg bárány vagy pulyka is kerülhet bele). A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |