Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
1 száraz zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
kevés margarin és zsemlemorzsa

20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (z.borsó, s.répa, kukorica mix)

Elkészítés:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk.
A darált húsból a szokásos módon fasírtmasszát készítünk: a kétféle hagymát belereszeljük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, tojást, fűszerezzük, és egynemű masszát készítünk belőle.

Egy alufólia lapot megkenünk margarinnal, megszórunk zsemlemorzsával.
Egyenletesen elterítjük rajta a húsmasszát. (Én folpackkal lefedve, sodrófával szoktam téglalapot formázni belőle)
A zöldségkeveréket egyenletesen rászórjuk, majd mint a piskóta tekercset, úgy feltekerjük az alufólia segítségével. Gondosan belecsomagoljuk, a végeit aláhajtjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük közepes lángon. Ezután a fóliát lebontva, kissé erősebb tűznél, a keletkezett húslével locsolgatva-kenegetve kissé megpirítjuk.

Tanácsok:
Kicsit hagyjuk hűlni, aztán szépen szeletelhető. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha előző nap készítjük, hidegen, majonézes salátákkal is finom.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói csirkécske » "Fázós" vagdalt hús » Mexikói rakott tészta » Mexikói babos hússzelet
» Tésztában sült vagdalt » Mexikói tepsis hús » Mexikói tésztás csirke » Almás vagdalt
» Mexikói szelet » Mexikói lencse » Mexikói pulykamáj » Töltött vagdalt
» Kávé mexikói módon » Mexikói rizs » Rakott vagdalt » Stefánia vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.