| Mexikói vagdalt receptHúsételek Hozzávalók: 0,5 kg darált hús 1 száraz zsemle 1 tojás 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika ízlés szerint kevés margarin és zsemlemorzsa 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (z.borsó, s.répa, kukorica mix) Elkészítés: A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. A darált húsból a szokásos módon fasírtmasszát készítünk: a kétféle hagymát belereszeljük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, tojást, fűszerezzük, és egynemű masszát készítünk belőle. Egy alufólia lapot megkenünk margarinnal, megszórunk zsemlemorzsával. Egyenletesen elterítjük rajta a húsmasszát. (Én folpackkal lefedve, sodrófával szoktam téglalapot formázni belőle) A zöldségkeveréket egyenletesen rászórjuk, majd mint a piskóta tekercset, úgy feltekerjük az alufólia segítségével. Gondosan belecsomagoljuk, a végeit aláhajtjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük közepes lángon. Ezután a fóliát lebontva, kissé erősebb tűznél, a keletkezett húslével locsolgatva-kenegetve kissé megpirítjuk. Tanácsok: Kicsit hagyjuk hűlni, aztán szépen szeletelhető. Burgonyapürével tálaljuk. Ha előző nap készítjük, hidegen, majonézes salátákkal is finom. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |