| Babapiskótás rakottas receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 25dkg liszt 10 dkg zsír 10 dkg porcukor 2 evökanál kakaopor fél csomag sütöpor 1 kanál tejföl 1 egész tojás Krém: fél l tej 6 evökanál liszt 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 4 tojás sárgája 1-2 doboz babapiskota fél dl rum Elkészítés: A tésztához valókat összegyurjuk, két részra osztjuk. Közepesen meleg sötöben a tepsi alján egyenként összesen két tésztalapot sütünk. A fél l tejböl a cukorral a liszttel a tojások sárgájával krémet fözünk, még langyosan hozzátesszük a margarint,jól elkeverjük. Ha kihült ismét keverjük 2-3 percig. Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük, rátesszük az elözöleg cukros-rumos tejben áztatott babapiskotát. Ezután a piskótákat bevonjuk krémmel,és a krém tetejére ismét sorba rakjuk a mártott babapiskótát, ezt ismét krémmel vonjuk be! Ezt a müveletet addig folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A legutolsó sor krém tetejére a második lap kerül. 1 napig állni kell hagyni a hütöbe hogy az egész megpuhuljon. tortaként szeleteljük. Tanácsok: Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!!Nagyon finom !!! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: holdtunder75 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |