| Csicseriborsóleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó - 10 dkg burgonya - 2 gerezd fokhagyma - fél fej vöröshagyma - fél citrom reszelt héja és leve - 2 dl natúr joghurt vagy főzőtejszín - petrezselyem és lestyánzöld, snidling, só, bors - egy kisebb kígyóuborka - 2 kemény paradicsom Elkészítés: Az előző nap beáztatott borsót a kockára vágott burgonyával, a vöröshagymával ( vagy póréval) és a fokhagymával, a lestyán zöldjével, a citrom héjával, sóval, frissen őrölt borssal puhára főzzük. A citrom héját kivesszük, majd összeturmixoljuk. Ízesítjük a citrom levével, a joghurttal felengedjük (vagy tejszínnel), ha kell, utána ízesítünk. Ha túl sűrű lenne, tegyünk még hozzá joghurtot (tejszínt). Tálaláskor megszórjuk a vékony csíkokra vágott uborkával, a kockára vágott paradicsommal, az apróra metélt petrezselyemmel és a snidlinggel. Pirítós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk jó hidegen. A receptet Hamar Attiláné küldte. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |