| Hagyományos lebbencsleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 15 dkg lebbencstészta 1 nagy fej vöröshagyma 30 dkg burgonya 4 db zöldpaprika 1 paradicsom pirospaprika, só, bors Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben forró olajon kisütjük. Ha megpirult hozzáadjuk a kockára vágott hagymát és ezt is átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kevés hideg vízzel. Ezután hozzáadjuk a hámozott és kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal és felöntjük vízzel, vagy húsleves lével. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és összefőzzük. A végén a lebbencstésztát a szalonna visszamaradt zsírjában megpirítjuk és hozzáadjuk ezt is a leveshez. Amikor minden megfőtt forrón tálaljuk a levest. Tanácsok: Ízlés szerint csípőspaprikát is adhatunk mellé. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |