Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol (vagy karalábé)leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db közepes vagy kisebb karfiol,(vagy 2-3 db karalábé),
kb.1 maréknyi rizs,só,
rántáshoz:kb.2 k.liszt,kevés olaj,p.paprika,
fél-1 l.tej.

Elkészítés:
A megmosott,rózsáira szedett karfiolt (vagy meghámozostt,kockákra vagy csíkokra vágott karalábét sós vízben puhára főzöm,de a karfiol ne essen szét.A rizst szintén sós vízben megfőzöm,átmosom,leszűröm és hozzáadom a karfiolhoz.Ezután elkészíten a 2-3 kanálnyi lisztből,kevés olajon a rántást,pici p.paprikát kavarok hozzá,és besűrítem vele a levest.
Ezután fél-egy l.tejet (vagy tejszínt) kavarok a leveshez,és néhány percig forralom. Ha kell,még utána sózom.

Tanácsok:
Nagyon egyszerű elkészíteni,és elég tartalmas leves.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol-brokkoli krémleves » Tojásos karfiol » Brokkolis-karfiolos csirke » Karfiol darált hússal
» Brokkolis-karfiolos pulyka » Húsos rántott karfiol » Csőben sült sonkás karfiol » Karfiol-brokkolipüré
» Karfiolpuding » Karfiol fehér mártásban » Karfiol pizza » Karfiol leves
» Karfiolos-csirkés egytál » Sajtos karfiol mikróban » Karfiolos pulykatokány » Tojásos rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.