| Húsos rántott karfiol receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg tömör karfiolfej, 20 dkg darált hús (bármilyen fajta lehet, még konzerv vagdalthús is), 15-20 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 2 dl tej, 2gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, a sütéshez bő olaj Elkészítés: A karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük, majd langyos vízben néhány percig áztatjuk, hogy a megbúvó apró kis bogarak kimásszanak belőle. Ezután folyó csapvízben átmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól meg is sózzuk. A tojást habosra felverjük a tejjel, majd hozzáadjuk a darált húst (vagy a villával egészen péppé tört konzervhúst). Beleöntjük az olajat, belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot, valamint annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, tejfölszerű palacsintatésztát kapjunk. A karfioldarabokat először lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és bő, forró olajba tesszük. Az egyik oldalát fedő alatt sütjük pirosra, ezután megfordítjuk, de már fedő nélkül sütjük tovább. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Nagyon jó mellé a meleg kapormártás vagy a hideg kapros majonéz. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |