Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol-omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 evőkanál tejföl
5 tojás
5 dkg vaj vagy margarin
1 csomag újhagyma
fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi gyömbérpor
1 késhegynyi őrölt bors
1 cs. petrezselyem
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben megfőzzük, leszűrjük. Az újhagymát a szárával együtt szeletekre vágjuk, a margarinon megdinszteljük, beleadjuk a karfiolt, megszórjuk fűszerkeverékkel, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, - és többször megkeverve átsütjük.
A tojást felverjük a tejföllel, s ráöntjük a karfiolra. Addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul, ekkor megszórjuk vágott petrezselyemmel elkevert reszelt sajttal, amit ráolvasztunk a tetejére.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos dresszing » Avokádókrémmel töltött tojás » Sárga túró II. » Tojáslepény olaszosan
» Rakott gombás omlett » Kínai Márványtojás » "Bögrés"palacsinta » Tojásropogós
» Bundás kenyér másképpen » Korozot » Tükör tojás kicsit máskép.... » Májas rántotta
» Gombás tojás » Fokhagymás-paprikás omlett » Tojásos Uncle Bens » Kaszinó tojás( Tojássaláta)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.