| Karfiol-omlett receptTojásételek Hozzávalók: 1 fej karfiol 4 evőkanál tejföl 5 tojás 5 dkg vaj vagy margarin 1 csomag újhagyma fűszerkeverék 1 késhegynyi őrölt szerecsendió 1 késhegynyi gyömbérpor 1 késhegynyi őrölt bors 1 cs. petrezselyem 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A karfiolt megmossuk, rózsáira szedve fűszerkeverékes vízben megfőzzük, leszűrjük. Az újhagymát a szárával együtt szeletekre vágjuk, a margarinon megdinszteljük, beleadjuk a karfiolt, megszórjuk fűszerkeverékkel, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, - és többször megkeverve átsütjük. A tojást felverjük a tejföllel, s ráöntjük a karfiolra. Addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul, ekkor megszórjuk vágott petrezselyemmel elkevert reszelt sajttal, amit ráolvasztunk a tetejére. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |