Tutireceptek.hu fejléc

Karamellkrémes torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta (26 cm-es formához):

25 dkg puha (szoba hőmérsékletű) Rama margarin
25 dkg cukor
4 tojás
10 dkg darált mogyoró
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
0,5 dl erős főzött feketekávé

Krém:

15 dkg fehér csoki
5 dl habtejszín
15 dkg kristálycukor
2 dl tej
5 dkg Rama margarin
1 csomag karamell ízű pudingpor
3 dl tej
2 evőkanál cukor
lapok kenéséhez: házi narancslekvár, kb 9 evőkanállal

Elkészítés:
A tésztához a puha Rama margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a darált mogyorót, majd a kávét és a sütőporral elkevert, szitált lisztet. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába simítjuk a masszát és előmelegített, kb 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A tortalapot hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk, teljesen kihűtjük, végül 3 lapra vágjuk és megtöltjük a hideg krémmel.

A krémmel való töltés előtt a lapokat lekvárral megkenjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne a feldarabolt csokoládét, míg teljesen felolvad. Hideg helyre tesszük. Hűtőben hűtsük le akár pár órára is, hogy teljesen kihűljön. Ezt előző nap is elkészíthetjük.

Egy mélyebb lábasban addig pirítjuk a dkg cukrot kis lángon folyamatos keveréssel, míg felolvad és szép aranybarna színt kap. Felöntjük óvatosan a tejjel, miközben állandóan kavarjuk. Fel fog alaposan habzani (ezért szükséges hozzá a mélyebb edény), tehát buzgón kavargassuk. Közben a kezünkre is figyelünk, nehogy ráfröccsenjen, mert csúnyán égethet.
A habzás rövidesen lecsendesedik, majd addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor levesszük, elkeverjük benne a vajat és hagyjuk kihűlni.

A pudingot a tejjel és a 2-3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. Időnként megkeverve hűtjük ki, hogy ne bőrösödjön a teteje.

A hideg csokis tejszínt kemény habbá verjük. Kicsit tovább fog tartani, mint a sima tejszín, nem kell elcsüggedni, fel fog verődni.
Átkeverjük simára a pudingos krémet és a karamellkrémet is robotgéppel, a két masszát összekeverjük. A tejszínes habot óvatosan, kis adagokban beleforgatjuk úgy, hogy egyenletes krémet kapjunk.

A tortalapokat megtöltjük és tetszés szerint díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jäger-tortaszeletek » Koldustorta » Csirke torta Kati módra » Kávétorta
» Diabetikus citromtorta » Svéd almatorta » Túrókrém torta » Csokoládés sajttorta
» Pilletorta » Túrótorta eperrel » Cseresznyés joghurttorta » Rigó Jancsi torta
» Álomtorta » Túrós máktorta » Karamelles almatorta » Tejfölös finom torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.