| Feketeerdei Meggytorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Csokis piskóta:7 db tojás,14 dkg cukor,18 dkg liszt,fél csomag sütőpor,3 dkg kakaópor Meggykrém:1 üveg magozott meggybefőtt,2 csomag vaníliás pudinpor,cukor ízlés szerint Csokis tejszínkrém:3 dl tejszín,másfél csomag tejszínhabfixáló por,2 evőkanál kakaópor,porcukor Tejszínhab:6 dl tejszín,porcukor,3 csomag habfixálópor Elkészítés: -Piskóta:Tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a cukor felével kikeverjük,a fehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral.A sárgáját és fehérjét ÓVATOSAN összekeverjük,majd nagyon óvatosan belekeverjük a lisztet(liszt+sütőpor+kakaópor összekeverjük),kivajazott,lisztezett kerek tortakarikában 30 perc alatt megsütjük. A meggybefőttet levével együtt felforraljuk ízesítjük cukorral ha kell,a pudingport kevés vízzel elkeverjük majd ha forr a meggyünk beleöntjük és lassú tűzön csomómentesre főzzük. A piskótát 3 felé vágjuk,az alsó részre rákenjük a még meleg de nem forró meggykrémet rátesszük a következő lapot és teljesen kihűtjük. Addig elkészítjük a csokis tejszínhabot.3 dl tejszínt kemény habbá verjük,beletesszük a porcukrot ízlés szerint plusz a habfixálót és kakaóport ezt rákenjük a kihűlt tortánkra,majd rátesszük a 3.lapot is. Felverjük a 6 dl tejszínt,bele a porcukrot,habfixálót majd ezzel körbe kenjük a tortánkat és a tetejét habzsákból felfecskendezzük. Tetejét meggyszemekkel és csokiforgáccsal díszítjűk. Tanácsok: A meggykrémnél vigyázzunk ne hütsük ki teljesen mert megköt,hanem még jó melegen de ne fórrón kenjük a lapra.Ezután hűtsük ki teljesen! Tejszínhabnál a porcukrot,kakaóport és a habfixálót csak akkor keverjük bele amikor már majdnem teljesen kemény a hab.Zselatin nem kell a habba erre tökéletes a habfixáló! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: tneksz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |