Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tortahusi recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell vagy más csont nélküli hús
25 dkg gomba
25 dkg sajt
10 dkg szeletelt bacon
1,5 dl tejföl

bors
vaj

Elkészítés:
A szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, ezalatt kivajazunk enyhén egy őzgerincformát és kibéleljük a baconnal. A gombát kevés sós vízbe megfőzzük. Egy réteg húst beleteszünk a kibélelt tepsibe, rakunk rá szeletelt gombát, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk tejföllel. Addig ismételjük, amíg az alapanyagok tartanak, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük a megmaradt szalonnával. Alufóliával lefedjük és kb. egy órán át így sütjük, hogy megpuhuljon a hús, majd a fóliát levéve tovább süssük, hogy szépen megpiruljon.


A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szerb gombás zakuszka » Sonkás-gombás tészta » Gombás rakott csirkee » Rókagombás cukkini
» Tepsis gombás marhahús » Őrségi gombás flekken » Gombás pogácsa » Gombás csirkecombok
» Gombás nyárs » Gombás marhahús finoman » Tejszines gombás » Gombás vagdalt másképp
» Tejszínes gombás teszta » Gombás cukkini 2 » Őszi almás-gombás rizottó » Gombás halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.