| Gombás tortahusi receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csirkemell vagy más csont nélküli hús 25 dkg gomba 25 dkg sajt 10 dkg szeletelt bacon 1,5 dl tejföl só bors vaj Elkészítés: A szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, ezalatt kivajazunk enyhén egy őzgerincformát és kibéleljük a baconnal. A gombát kevés sós vízbe megfőzzük. Egy réteg húst beleteszünk a kibélelt tepsibe, rakunk rá szeletelt gombát, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk tejföllel. Addig ismételjük, amíg az alapanyagok tartanak, megszórjuk reszelt sajttal és befedjük a megmaradt szalonnával. Alufóliával lefedjük és kb. egy órán át így sütjük, hogy megpuhuljon a hús, majd a fóliát levéve tovább süssük, hogy szépen megpiruljon. A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |