| József-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2x6 tojásból piskótát sütünk,Liszt helyett 13-13 dkg diót teszünk bele. 30 dkg kristálycukor 20 dkg porcukor 1 ráma margarin 1/4 l tej 4 tojás sárgája 2 dkg liszt 1 vaniliás cukor 0,5 dl rum 0,5 dl fekete kávé Elkészítés: A piskóta lapokat 2 felé vágjuk.A 30 dkg kristálycukrot megpiritjuk és 3 lapot meglocsolunk vele!A krémhez a tejet a tojássárgákat,lisztet és a vaniliáscukrot megfőzzük,és hagyjuk kihűlni!Kikevarjuk a porcukrot és a rámát.Majd a főzött krémmel összekeverjük!A krémet 3 részre osztjuk úgy hogy egy rész több legyen! 1.adag krémbe belekeverjük a kávét. 2.részbe a rumot. a 3.rész ami a több,sárgán marad. A piskótára rákenjük a kávés krémet,rá a piskóta,majd a rumos krémet,újra piskóta és sárga krém.Rárakjuk a 4.lapot.Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel!Tetejére apróra vágott diódarabkákat tehetünk,amit előre megpirítunk!Díszitésként még meglocsolhatjuk piritott cukorral! Tanácsok: Elég babrás,de megéri,mert nagyon finom! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: bekibaba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |