| Gyümölcsös torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta egy 22 cm-es formához: 5 tojás 5 ek cukor 5 ek liszt (sütőpor, de én nem szoktam bele tenni) Pudingos krém: 1 cs vaníliás pudingpor 5 dl tej 15 dkg Rama margarin 10 dkg porcukor Tejszínes krém: 4 dl hebtejszín 15 dkg szeder 15 dkg eper 15 dkg ribizli 5 dkg porcukor Elkészítés: A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a Rama margarin és a porcukor keverékével. Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is. A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal. A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |