Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsös torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Piskóta egy 22 cm-es formához:

5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
(sütőpor, de én nem szoktam bele tenni)

Pudingos krém:

1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor

Tejszínes krém:

4 dl hebtejszín
15 dkg szeder
15 dkg eper
15 dkg ribizli
5 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojásokat egyenként a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a lisztet és kb 10 perc alatt keményre felverjük, majd beleforgatjuk a lisztet óvatosan. Egy 22 cm-es formát előre kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Amint kihűlt három egyenlő lapba vágjuk.

A pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd ha kihűlt akkor kihabosítjuk a Rama margarin és a porcukor keverékével.
Az így kapott krémet rákenjük a legalsó lapra, majd befedjük a középső lappal.

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A habból tegyünk félre a díszítéshez, plusz a gyümölcsökből 5-5 dkg-t és a vaníliás pudingból is.

A megmaradt tejszín felét rákenjük a középső lapra, kitesszük 10-10 dkg gyümölccsel, majd rákenjük a maradék tejszínt és befedjük a harmadik lappal.

A félretett tejszín felébe belekeverjük a vaníliás pudingot. A gyümölcsöket összeturmixoljuk és összekeverjük a maradék tejszínnel és ízlés szerint díszítjük a két színű krémmel.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Feketeerdő torta diétásan » Fordított ananász torta » Gyümölcsös túró » Amerikai répatorta
» Almás gesztenyetorta » Máktorta lekvárral » Házi puncstorta » Csavart márványtorta
» Piskótatorta » Sütőtöktorta » Máktorta(Kata-féle) » Boros narancskrém torta
» Kekszes mini fagyitorta » Diplomata torta » Gyümölcsös kacsacomb » Angol almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.