| Karalábélevél krémleves virslikarikákkal receptLevesek Hozzávalók: 4 db karalábé szép zöld levele szárral 1,5 dl natúr tejszín 2 db Maggi húsleveskocka 1 evőkanál finomliszt 1 késhegynyi őrölt bors 1 pár juhbeles virsli zsiradék só zöldpetrezselyem Elkészítés: A karalábékról letépjük a leveleket szárral együtt, - megmosva, lecsepegtetve darabokra vagdaljuk, majd kevés sóval zsiradékon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a húsleveskockákat, megszórjuk őrölt borssal és puhulásig főzzük. Mikor kissé meghűlt, 1 csapott evőkanál finomliszttel leturmixoljuk, vagy botmixerrel krémesre keverjük és visszatesszük főni. Forralásig kevergetjük, beleadjuk a virslikarikákat, 1-2 percig tovább keverjük, levesestálban a tejszínre tálaljuk, végül megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel. Tanácsok: Pirított kenyér- vagy zsemlekockákat is kínálhatunk mellé. Nagyon finom, laktató leves. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |