Tutireceptek.hu fejléc

Sajt-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
2 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes metélt » Fokhagyma krémleves keyérrel » Sajtgombóc leves » Csontleves Julienne betéttel
» Görögdinnye leves » Karfiolleves fogyókúrázóknak » Hortobágyi betyárleves » Fahéjas meggyleves
» Mustáros-szezámos pogácsa » Savanyúkáposzta leves 2. » Karfiol krémleves » Áfonyás limonádé
» Galyasági fűszeres gulyás » Szaharinos kalács » Burgonyaleves parasztosan » Gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.