Tutireceptek.hu fejléc

Sajt-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
8 dl víz
2 húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
fél-fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
őrölt bors
4 tojássárgája
4 vékony szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal kínáljuk.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás sárgaborsóleves » Sárgadinnyeleves zabpehellyel » Tejszínes sárgadinnyeleves » Fokhagyma télre
» Bográcsgulyás (14 személyre) » Tavaszi leves fehér spárgával » Tárkonyleves » Baileys házilag 2
» Sajtleves » Brokkoli krémleves gyorsan » Savanyú malacleves » Sütőtökpüré-leves
» Csiki gulyás » Tejszínes brokkolikrémleves » Görög gyümölcsleves » Tárkonyos burgonyaleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.