| Kapros gombaleves mikróban készítve receptLevesek Hozzávalók: 1 evőkanál margarin 1 kicsi hagyma (8 dkg), aprítva 25 dkg szeletelt gomba (lehetőleg csiperke) fehérbors 1 húsleveskocka 1 evőkanál liszt 1 csokor kapor, aprítva 2 dl hideg, 5 dl liter meleg víz 1 dl tejföl Elkészítés: Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak. A margarint 2 literes edényben, fedetlenül, 1,5 perc alatt megolvasztjuk. Belekeverjük a hagymát. Fedetlenül 3 percig pároljuk. A hagymához adjuk a gombát, borsot és a húsleveskockát. Szorosan lefedve 10 percig főzzük. A lisztet elkeverjük 2 dl hideg vízzel, és a gombához szűrjük. 2 percig főzzük, majd alaposan megkeverjük, és 2 percre újra a sütőbe tesszük. A gombához adjuk a kapor 1/4-ed részét és az 5 dl meleg vizet. 5 percig főzzük. Tálaláskor beleszórjuk a maradék kaprot, tejföllel ízesítjük. Tanácsok: Arab étel, jellegzetességét a friss kapor zamata és illata adja. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |