Tutireceptek.hu fejléc

Kapros gombaleves mikróban készítve recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 evőkanál margarin
1 kicsi hagyma (8 dkg), aprítva
25 dkg szeletelt gomba (lehetőleg csiperke)
fehérbors
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
1 csokor kapor, aprítva
2 dl hideg, 5 dl liter meleg víz
1 dl tejföl

Elkészítés:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.

A margarint 2 literes edényben, fedetlenül, 1,5 perc alatt megolvasztjuk. Belekeverjük a hagymát. Fedetlenül 3 percig pároljuk.
A hagymához adjuk a gombát, borsot és a húsleveskockát. Szorosan lefedve 10 percig főzzük.
A lisztet elkeverjük 2 dl hideg vízzel, és a gombához szűrjük. 2 percig főzzük, majd alaposan megkeverjük, és 2 percre újra a sütőbe tesszük.
A gombához adjuk a kapor 1/4-ed részét és az 5 dl meleg vizet. 5 percig főzzük.
Tálaláskor beleszórjuk a maradék kaprot, tejföllel ízesítjük.

Tanácsok:
Arab étel, jellegzetességét a friss kapor zamata és illata adja.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás kapros krémsajt » Gombaleves » Hagymaleves mikróban » Svédgomba (mikróban)
» Kapros cukkinfőzelék » Kapros harcsapaprikás » Gombaleves rizzsel » Kapros- juhtúrós nokedli
» Kapros tésztasaláta » Gombaleves fogyókúrázóknak » Kapros-juhtúrós csirke » Kapros túróslepény
» Tejfölös, kapros hús » Omlós kapros-túrós kiflik » Gombaleves magyarosan » Göcseji gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.