| Kel káposztástészta receptTésztafélék Hozzávalók: 1 db kisebb fej kelkáposzta, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 teáskanál őrölt köménymag, 1/2 teáskanál só, 250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt), olívaolaj. Elkészítés: A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |