| Túrós zöldséges torta receptZöldséges ételek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt 12,5 dkg vaj + a kenéshez 1 tojás 1 evőkanál tejföl 1-2 kávéskanál só A töltelékhez: 2 csokor újhagyma / 20 dkg póréhagyma 25 dkg cukkini 1 kápia paprika 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó 2 gerezd fokhagyma olívaolaj só bors bors majoranna kakukkfű A túrós krémhez: 25 dkg joghurt 25 dkg natúr joghurt, esetleg tejföl 2 tojás 10 dkg reszelt füstölt sajt 1 evőkanál étkezési keményítő só bors szerecsendió Elkészítés: A lisztet megsózzuk, gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A hagymákat megmossuk, felkarikázzuk, ugyanígy járunk el a hámozatlan cukkinivel is, a paprikát pedig kis kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a cukkinit, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, a paprikát, fűszerezzük, és 5 percig pároljuk fedő alatt, majd még 5 perc alatt elfőzzük a levét. Egy piteformát kikenünk vajjal. A tésztát kör alakú lappá nyújtjuk úgy, hogy a formában pereme is legyen, majd belehelyezzük a sütőedénybe. Sűrűn megszurkáljuk az alját és az oldalát. Összekeverjük a krém hozzávalóit, beleforgatjuk a zöldségeket, majd a tésztára simítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük, majd langyosan tálaljuk, de hidegen sem utolsó! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |