| Tökpuffancs receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1/2 kg spárgatök 1 db tojás kb 10 dkg liszt 10 dkg reszelt trapista sajt élesztő só bors olaj a kisütéséhez Elkészítés: Elkészítés : A tököt megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük , besózzuk . A tojást felverjük a reszelt sajttal , kevés élesztőt / szárítottat / és a sóból kinyomkodott tököt hozzáadjuk . Borssal ízesítjük és annyi lisztet keverünk hozzá , hogy galuskaszerű masszát kapjunk . Evőkanállal forró olajba szaggatjuk és mindkét oldalát szép pisosra sütjük . Tanácsok: Egy pohár tejfölbe , egy csokor apróra vágott kaprot keverek , sózom , borsozom enyhén ! ízlés szerint tehetünk bele zúzott fokhagynmát is . Egy kistálban az asztalra készítem a kapros mártást , ki- ki maga kedvére , mártogathatja bele a TÖK JÓ puffancsokat . Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: ve48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |