| Káposzta krémleves chipsszel receptLevesek Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma 2 evőkanál vaj 1 fej káposzta 1,25 liter szárnyas alaplé (5 csészényi) 1 db kisebb burgonya 2 babérlevél 2 dl tejszín só bors A díszítéshez: szeletelt bacon snidling Elkészítés: Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel. Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges még sózzuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig, amíg ropogós nem lesz. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |