| Paradicsomos káposzta 2 receptFőzelékek Hozzávalók: 1 kis fej édeskáposzta 1,2 liter paradicsom ivólé 1 kis fej vöröshagyma 2 dkg zsír õrölt bors õrölt kömény pirospaprika liszt cukor citromlé Elkészítés: A káposztát megmosom, ha kell, külsõ leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem és felengedem a paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi õrölt köményt, és fedõ alatt addig fõzöm, míg megpuhul. Nyáridõben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve. Ha a fõzelék megfõtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, amin zsemleszínûre pirítok 1-2 evõkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével, és jól elkeverem a tûzrõl lehúzva. Ha a rántást belekevertem a fõzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tûzrõl. Tanácsok: Citromlével ízesíthetõ, lehetõleg édeskés-savanykás ízû legyen. Ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |