Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos káposzta 2 recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kis fej édeskáposzta
1,2 liter paradicsom ivólé
1 kis fej vöröshagyma
2 dkg zsír
õrölt bors
õrölt kömény
pirospaprika
liszt
cukor
citromlé

Elkészítés:
A káposztát megmosom, ha kell, külsõ leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem és felengedem a paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi õrölt köményt, és fedõ alatt addig fõzöm, míg megpuhul. Nyáridõben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve.

Ha a fõzelék megfõtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, amin zsemleszínûre pirítok 1-2 evõkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével, és jól elkeverem a tûzrõl lehúzva. Ha a rántást belekevertem a fõzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tûzrõl.

Tanácsok:
Citromlével ízesíthetõ, lehetõleg édeskés-savanykás ízû legyen. Ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tenkes káposzta » Káposztás tarja » Lengyeles kelkáposzta » Rántott káposztaszeletek
» Paradicsomos csirkemell » Pezsgős káposzta » Káposztás burgonyaleves » Paradicsomos mozzarella
» Kelkáposzta leves » Csülkös káposztaleves » Hamis töltött káposzta. » Káposzta saláta ananásszal
» Almás-húsos káposztatál » Fogyis káposztaleves » Kelkáposztás lasagne » Kolozsvári rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.