Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás parasztsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
1 zeller
3 sárgarépa
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors, piros fűszerpaprika, olaj

Elkészítés:
A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük.
A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával.
Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Tanácsok:
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás virsli tésztában » Káposztás tészta » Káposztás uborka saláta. » Tormás káposztasaláta
» Parasztsaláta » Káposztás tarja » Káposztás-sárgarépa saláta » Káposztás sztrapacska
» Isteni káposztasaláta » Káposztás oldalas kuktában » Káposztás böllértokány » Rántott káposztaszeletek
» Káposztás béles » Fehér és lilakáposztás » Káposztás bab » Amerikai káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.