| Káposztás parasztsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta 1 zeller 3 sárgarépa 20 dkg húsos szalonna 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma bors, piros fűszerpaprika, olaj Elkészítés: A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük. A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával. Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük. Tanácsok: Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |