| Rácponty receptHalas ételek Hozzávalók: 150 dkg ponty,1 kg burgonya,15 dkg f.szalonna,2 fej hagyma,8 dkg zsír,1 kh.pirospaprika,só,1 k.liszt,3 dl tejföl,3-4 z.paprika,és ua.paradicsom. Elkészítés: A pontyot megmossuk,megtisztítjuk,feldaraboljuk.A haldarabokat bevagdaljuk,a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk.A halszeleteket besózzuk,meghintjük p.paprikával.Egy tepsit kikenünk zsírral,az aljára karikára vágott főtt burgonyát teszünk,rárakjuk a halszeleteket,beborítjuk a karikára vágott hagymával,z.paprikával,paradicsommal,megöntözzük olvasztott zsírral,és a forró sütőbe tesszük.Ha a hal félig megsült,megöntözzük a liszttel elkevert tejföllel,és készre sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |