| Almás-lekváros pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt fél cs sütőpor 15 dkg Rama 2 tojás sárgája fél pohár tejföl 2 ek kristálycukor csipet só Töltelékhez: 2 kg alma 2 vanilin 1 ek őrölt fahéj 3-4 ek házi sárgabaracklekvár 3-4 ek dió, morzsa vagy darált keksz Tetejére: 1 tojás sárgája Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, sóval, cukorral összeforgatjuk, majd a puha margarinnal elmrozsoljuk. Ezután a tojássárgájával, a tejföllel tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Két részre osztjuk, az egyik legyen kicsit nagyobb, mint a másik, mert az aljára valamivel több tészta kell. Letakarva addig pihenetjük, amíg elkészül a töltelék. Az almát megmossuk, meghámozzuk, a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. Kicsit kinyomkodjuk, vanilinnel és a fahéjjal fűszerezzük. A nagyobbik cipót tepsi nagyságúra kinyútjuk, majd a margarinnal kikent tepsibe fektetjük úgy, hogy egy kis pereme is legyen. A lekvárral megkenjük, dióval megszórjuk, az almát egyenletesen ráhalmozzuk. A kisebbik tésztacipót kinyújtjuk, az almatöltelékre fektetjük. Villával néhány helyen megszurkáljuk. A tojássárgájával a tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 C) 45-50 perc alatt megsütjük. Kb. 30 szelet lesz belőle. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 167 kcal A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |