| Kacsintgatós gesztenyetekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 6 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 10 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 narancs 25 dkg gesztenyemassza 3 evőkanál rum 2 banán 5 dkg étcsoki Elkészítés: A tojásokból a megszokott módon laza piskótát sütünk 6 evőkanál cukorral, a 4 evőkanál liszttel és a 2 evőkanál kakaóporral. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzádolgozzuk a gesztenyemasszát, a rumot és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját. A piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a végére fektetjük a banánokat. Szorosan feltekerjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercset. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |