| Csokoládés túrószelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 szelethez: A tésztához: 25 dkg vaj (margarin) 40 dkg liszt 1 tasak sütőpor 10 dkg kakaópor 2 tojás 25 dkg cukor A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 3 tojás 15 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 5 dkg búzadara Elkészítés: A tésztához a vajat felolvasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval. Összekeverjük az olvasztott vajat, a lisztkeveréket, a cukrot és a két tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a töltelékhez). Összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tegyünk hozzá még kevés olvasztott vajat. Az összegyúrt tésztát két részre osztjuk, külön-külön frissen tartó fóliába csomagoljuk, és egy órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy majd könnyebben lereszelhessük. A töltelékhez áttörjük a túrót. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a túrót és a darát. A fehérjét (a tésztából félretett fehérjével együtt) kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az egyik tésztát kicsomagoljuk, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük egy kb. 40X20 cm átmérőjű, kivajazott tepsibe. Elegyengetjük. Rátesszük a tölteléket, szépen elsimítjuk, majd a másik tésztát ráreszeljük a tetejére. A sütőben 35-40 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, pihentetjük, majd felszeleteljük. Ízlés szerinti gyümölccsel díszítve kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |